Kort historikk


OB Studio Produksjon as ble etablert i 1994 med egen opptaks-buss. Med OB bussen som produksjonsenhet, ble det flere prosjekter for lokal-tv og flere kulturinstitusjoner. Tv-Østlandet var en av oppdragsgiverne med produksjon av direktesendinger bl.a. tv-bingo og sendinger i forbindelse med Lillehammer OL 94.

I 1997 utviklet selskapet seg slik at det ble nødvendig å flytte inn i egne lokaler. Det ble derfor bygget kontrollrom og studio i Birkebeinerveien 21 i Hamar (600 kvm). Her vokste selskapet på bakgrunn istiftelsen av TV-Innlandet som OB Studio Produksjon hadde aksjer i.

Avtaler om flere egne programproduksjoner for Tv-Innlandets sendeteppe ble inngått; vi nevner Tv-Bingo og Lørdagstorget med Knut Bjørnsen.

OB Studio Produksjon har siden starten hatt den største tyngden på ENG-produksjon; programmer og reportasjer til NRK, TV 2 og Tv-Norge.

"Ole Ivars i 2000" var et program som ble sendt på NRK i sommeren 2000, hvor OB Studio Produksjon hadde regien. Selskapet har gjennomført enn rekke reklamespotproduksjoner. I 1997 gjorde OB Studio Produksjon as en egen avtale med Den Kristne Menighet Livets Senter om daglig teknisk avvikling av kristne programmer over NRK2 senderen på Bangsberget. Blandt annet gjennom denne avtalen, har egen link blitt finansiert.